• Een soort Brady Bunch

Een soort Brady Bunch

“Wil je koffie? Oh, en we hebben ook gebak.” Zo werd ik afgelopen zaterdagavond door mijn collega Anna met open armen ontvangen toen ik natgeregend binnenkwam.

Mijn dienst - de laatste bij wijkteam Centrum - moest nog beginnen en Buienradar voorspelde niet veel goeds. Met “ach, het is maar water” praatte ik mijzelf moed in. Zo'n drie uur later was ik moe, voldaan én droog weer terug op kantoor. Twee maanden wijkteam Centrum, van begin tot eind een bijzondere ervaring. Door de cliënten én door mijn collega's.

broek in haar sokken
Mijn eerste dienst met Robin staat in mijn geheugen gegrift, Debbert bleek een alias voor Debby, Jeroen stopte niet met praten, Anna was haar vrolijke zelf, Ella stopte haar broek in haar sokken en vroeg of dat kon, Tamara was mijn steun en toeverlaat, Danny een gepassioneerd bedenker en verfilmer van horrorscenario's, Jordy kreeg de meeste complimenten en Youssef kwam van KLM naar Libertas. Wijkteam Centrum, een soort Brady Bunch. Een hecht en professioneel team, met totaal verschillende karakters.

beiden goed
Een wereld van verschil met wijkteam Vogelvlucht. Beiden goed, maar qua cultuur totaal anders. Leuk om dat als tijdelijke collega mee te mogen maken. Nu twee maanden intramuraal bij woonzorgcentrum Rijn en Vliet. Ik ben benieuwd! Daarna, per januari 2021, terug naar de thuiszorg. Vier maanden per team en in februari start ik met de mbo-opleiding zorg en welzijn niveau-2. Ja, de zorg heeft me gepakt! De cliënten, de collega's én de verhalen. Want mooi, die liggen voor het oprapen!

Jan Glas - onze nieuwsgierige verhalenverteller