WIJKVERPLEEGKUNDIGE

THUISZORG
24-32 uur per week
Natuurlijk is werken in de Thuiszorg overal leuk, maar wij zijn voor jou misschien net nog dat beetje leuker. Ervaar het door eerst eens te komen kijken en loop een ochtend mee. Dan kun je het zelf ervaren. Bel voor een afspraak Petra van Velzen, telefoonnummer 06- 12 37 02 53. Je bent van harte welkom!
WIJKVPK
15-02-2021
Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk 
Onze Sector Thuiszorg is sterk in groei, ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met het opzetten van een verpleegtechnisch team en een regionale rol in de wondzorgketen, geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren, maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging en daarmee samenhangend draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.   
 
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden. In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.  
 
Voor onze teams in de wijken Lage Mors en het noordelijke deel van de Fortuinwijk zoeken we wijkverpleegkundigen voor 24-32 uur per week. 
 
De functie van Wijkverpleegkundige 
Bij Libertas Leiden begin je ook in de thuiszorg je dienst samen met je collega’s. Op het thuiszorgkantoor van jouw wijk drink je een kop koffie of thee en praat je bij met je collega’s. Je weet wat in de wijk speelt en bespreekt samen met de helpenden en verzorgden en verpleegkundigen de cliënten. Jij stuurt hen functioneel aan en coördineert de individuele zorg rondom de cliënten. Daarna stap je op de fiets om cliënten thuis te verplegen en te verzorgen in complexe zorgsituaties. Je signaleert veranderingen en voert zelfstandig complexe verpleegtechnische handelingen uit. Als een cliënt een psychosociaal vraagstuk heeft, pak jij dat op. 
 
Jij streeft ernaar de cliënten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen op een zo prettig mogelijke manier. Je voert daarom ook verschillende gesprekken met bijvoorbeeld mantelzorgers en andere hulpverleners die bij de cliënten betrokken zijn. Daarnaast neem je vakliteratuur door en inventariseert wat de nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen voor onze cliënten. Je bespreekt binnen je team de innovaties in de zorg zoals jij ze ziet en draagt zorg voor de implementatie.  
 
Je draagt bij aan de kwalitatieve, integrale en veilige zorg aan onze cliënten. Wij verwachten van jou dat je, vanuit je centrale rol, hier concreet aan bijdraagt. Je weet wat er in jouw wijk speelt, je coördineert de individuele zorg van cliënten en houdt het totaaloverzicht binnen je team. Je bent een belangrijke schakel tussen alle betrokken partijen, mantelzorgers, huisartsen en je collega's. Je indiceert en je verpleegt cliënten in complexe zorgsituaties.    
 
Over team Rijn en Vliet 
Het werkgebied van team Rijn en Vliet bevindt zich in de Leidse wijk Boshuizen. Hier wordt het verlenen van zorg in geclusterde woonvormen afgewisseld met het fietsen door de wijk naar de verschillende cliënten. 
 
Over team Lage Mors 
Het werkgebied is de Leidse wijk Lage Mors. Veel van onze cliënten wonen in de serviceflat Schouwenhoven. Het verlenen van zorg daar wissel je af door op de fiets te stappen naar onze cliënten elders in de wijk.
Solliciteer direct


Libertas Leiden zoekt 
Een verpleegkundige met het diploma verpleegkundige niveau 5. Het is fijn wanneer je een aantal jaar ervaring hebt als wijkverpleegkundige. Wanneer dit niet zo is, ben je bereid tot het volgen van een post-HBO opleiding Wijkverpleegkundige op kosten van Libertas Leiden. 
Je neemt het voortouw in kwaliteitsverbetering en in nieuwe (zorg)methodieken. Je luistert goed naar alle partijen en weet op die manier vertrouwen te winnen waardoor jouw team nog beter functioneert. 
 
Daarnaast: 
  • Je kent de verpleegtechnische handelingen binnen de thuiszorg of bent in staat deze snel eigen te maken; 
  • Je bent flexibel bent en draait in alle diensten mee, dag-, avond- en weekenddiensten; 
  • Je bent BIG-geregistreerd;

Libertas Leiden biedt 
Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient. Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Ook kun je rekenen op: 
  • Aanstelling voor onbepaalde tijd.  
  • Werken binnen je eigen kleine team in de wijk samen met zo’n 10- 15 andere zorgcollega’s en een manager op afstand. Dat betekent veel vrijheid en zelfstandigheid.  
  • Salaris van maximaal € 3.707,64 bruto per maand op fulltime basis, conform CAO VVT FWG 50. 
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%. 
  • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)  
  • Je wordt in staat gesteld jezelf (door) te ontwikkelen en (benodigde) competenties eigen te maken. Onder andere door toegang tot onze elearningmodules.  
Naast gezellige collega’s bieden we ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals inschrijving in het kwaliteitsregister (met €100,- scholingbudget per jaar). 
Daarnaast kun je met FiscFree voordelig een nieuwe fiets, computer/Ipad of een fitnessabonnement aanschaffen of je vakbondscontributie betalen. Verder kun je gebruikmaken van korting op bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering binnen de collectiviteit van Libertas Leiden.

Informatie & Sollicitatie 
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Petra van Velzen, Teammanager Thuiszorg, te bereiken op 06- 12 37 02 53 of via p.vanvelzen@libertasleiden.nl. Je sollicitatie met cv en motivatie ontvangen wij graag via onderstaande link.
Solliciteer direct
Solliciteer direct