Beleidsmedewerker Kwaliteit

Salaris € 2.621,81 - €4.161,92 conform de CAO VVT FWG 55, contract voor onbepaalde tijd, Leiden
28-32 uur per week
Heb jij ervaring in de zorg en wil jij graag bezig zijn met beleidsontwikkelingen, nieuwe richtlijnen en regelgeving binnen de sector Thuiszorg? Vind jij het leuk om het (kwaliteits)handboek binnen de sector verder te ontwikkelen en word jij enthousiast om kwaliteit inzichtelijk te maken en te werken aan verbetering?
Beleidsmedewerker Kwaliteit
10-05-2021
Over de functie 
Als Beleidsmedewerker Kwaliteit adviseer en ondersteun je het management over beleidsvraagstukken en draag je zorg voor de ontwikkeling, borging en toetsing van het (kwaliteits)beleid binnen de organisatie. Hierbij moet je ook rekening houden met een stuk administratieve werkzaamheden om alle zaken up-to-date te houden. Je hebt veelvuldig interne contacten met sectormanager, teammanagers, medewerkers en de bestuurder, maar ook extern heb je contacten met brancheorganisaties en auditerende instanties.  

Hoe ziet je dag als Beleidsmedewerker Kwaliteit eruit? 
Je begint je dag met een kop thee of koffie thuis of samen met je collega’s op ons centrale kantoor voor de Sector Thuiszorg. Je analyseert de ontwikkelingen binnen de branche, de regio en de gemeente Leiden en vertaalt deze in een operationeel en/of tactisch advies richting de sectormanager. Je voert preventieve controles uit en verwerkt administratieve wijzigingen, zodat ons kwaliteit(handboek) up-to-date is. Even later stap je op je fiets en bezoek je één van onze thuiszorglocaties. Hier heb je overleg met diverse medewerkers. Je gaat na wat er goed gaat, wat er beter kan en of er bijzonderheden zijn. Dan ga je weer door naar een volgende locatie waar een projectteamoverleg om samen verbeteringen in onze zorg te realiseren gepland staat. Natuurlijk draag je jouw kennis over, dat zit in je natuur.  
In de middag, na je lunch, buig je je over de coördinatie en voorbereiding op de uitvoering van ons periodieke cliëntervaringenonderzoek. Je sluit de dag af door het uitwerken van de notulen van de vergadering eerder die dag en bereid je je voor door de stukken te lezen van de externe werkgroep bijeenkomst waarin jij namens Libertas Leiden participeert. Met een voldaan gevoel ga je naar huis.
Solliciteer direct

Wij bieden jou: 
 • Een salaris conform FWG 55: €2.621,81 - €4.161,92 bruto, op basis van 36 uur;
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28 – 32 uur per week;
 • Afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid binnen onze sector Thuiszorg;
 • Flexibele werktijden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Plezier in je werk en aandacht voor jou als persoon.   
Wij vragen van jou:  
Een klantgerichte houding, waarbij je altijd oog houdt op het resultaat. Je kunt omgaan met conflictsituaties waarbij je klantgericht blijft en je schakelt snel tussen verschillende rollen en tussen verschillende niveaus in de organisatie. Tevens zijn jouw analytische vermogen, oplossingsgerichtheid en helikopterview voor ons van groot belang en heb je:  
 • Aantoonbare en relevante ervaring op hbo werk- en denkniveau richting Zorg en een opleiding kwaliteitsmanagement (een pré); 
 • Werkervaring in de zorg is essentieel;
 • Aantoonbare en actuele kennis van het werkgebied Thuiszorg;
 • Een geldige "Verklaring Omtrent Gedrag" (VOG);
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 
Over Libertas Leiden en de sector Thuiszorg 
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en biedt cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. Als Beleidsmedewerker Kwaliteit zul je werkzaam zijn in de sector Thuiszorg. 

Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.  

De Sector Thuiszorg is sterk in ontwikkeling en kent flinke uitdagingen. De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Zo bepalen wij niets voor onze cliënten, maar houden wij rekening met de manier waarop zij onze zorg willen ontvangen. Daarbij is ‘zo licht mogelijke zorg’ en ‘zo dichtbij mogelijk voor de cliënt’ ons uitgangspunt; we prikkelen onze cliënten om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Beleidsmedewerker Kwaliteit?  
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande knop voor 21 mei 2021 en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben. 

Solliciteren of meer weten? 
Voor meer informatie over de functie Beleidsmedewerker Kwaliteit kun je contact opnemen met Raphaël van Kraaij, Bestuurssecretaris bij Libertas Leiden. Hij is mobiel te bereiken op nummer 06-22233601  

Hoe dan verder? 
 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 2 dagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vindt plaats in week 21 (exacte datum in overleg met jou) op een nader te bepalen locatie in Leiden en bestaat uit twee keer twee gesprekken. De eerste is met Raphaël van Kraaij en een directe collega, aansluitend spreek je 2 leden van de adviescommissie;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten! 
Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!
Solliciteer direct
Solliciteer direct