Preventiemedewerker

Salaris €2.900,10 - €4.161,92 conform de CAO VVT FWG 55 , hbo opleiding/niveau richting Arbo en preventie, contract voor een jaar, Leiden
16 uur per week
Vind jij het een uitdaging om de algehele dagelijkse veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden te waarborgen en er medeverantwoordelijk voor te zijn dat het verzuimpercentage bij een organisatie laag is? Werk je graag zelfstandig en sta jij bekend om je tactvolle wijze van communiceren? Lees dan vooral verder!
Preventiemedewerker
20-04-2021
Over de functie

Libertas Leiden legt het komend jaar het zwaartepunt op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Voortvloeiend uit onder andere de RI&E, de Arbowet en het medewerkers onderzoek heeft Libertas Leiden een model Optimaal Inzetbaar ontwikkeld. Wij hebben een aantal boeiende projecten klaar liggen en willen daarom ons team tijdelijk versterken.

Als Preventiemedewerker bij Libertas Leiden, een ouderenzorg- en thuiszorg organisatie in Leiden, zet jij je in om de medewerkers zo vitaal en inzetbaar mogelijk te houden en het verzuimpercentage zo laag mogelijk. Jij creëert de juiste randvoorwaarden voor zowel medewerkers als managers. Daarnaast ben je kundig in het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren van beleid op het gebied van deze aandachtgebieden. Jij weet de juiste mensen te betrekken en de gezamenlijke visie handen en voeten te geven. Zo werk je actief mee aan een veilige omgeving voor onze medewerkers en het voorkomen van verzuim in onze organisatie.

Je staat er natuurlijk niet alleen voor, je werkt samen met de HR adviseur verzuim en re-integratie die op dit moment ook als preventiemedewerker werkzaam is. Daarnaast werk je onder andere samen  met de teammanagers, wijk- en locatieverpleegkundigen, onze HR-afdeling en andere stakeholders. Als het gaat om vraagstukken die betrekking hebben op Arbo, preventie, vitaliteit, en schadelastbeheersing, dan ben jij DE persoon binnen Libertas Leiden.
Solliciteer direct

Wij bieden jou:
 • De functie is ingeschaald in FWG 55 (CA) VVT). Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal €4.161,92, afhankelijk van je leeftijd en ervaring, op basis van 36 uur;
 • Contract voor een jaar, 16 uur per week;
 • Bijdrage pensioenopbouw bij PFZW;
 • Budget voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Veel vrijheid voor eigen initiatief!
Wij vragen van jou:

 • Kennis op hbo-niveau in de richting van Arbo en preventie;
 • Kennis van Arbo op het gebied van wet- en regelgeving, bedrijfsprocessen en de daarbij behorende risico's;
 • Ervaring als Arbo coördinator of preventiemedewerker, in de zorgsector is een pré;
 • Zelfstandigheid, initiatief en inzicht;
 • De vaardigheid om in korte tijd resultaten te behalen.
Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en biedt cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.

Libertas Leiden is een organisatie met ongeveer 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden én aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Ook jij mag je bij ons ontwikkelen, zo houden we elkaar scherp!
Ben je enthousiast over deze uitdaging?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer door op de Sollicitatiebutton te klikken hieronder. Richt deze sollicitatie aan Gerda Visser, onze HR manager en geef tevens aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou hiervoor moeten hebben.

Voor meer informatie over de functie Preventiemedewerker kun je contact opnemen met Karin Zajac, HR Adviseur bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06 52 36 43 51. 

Hoe dan verder?
 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging;
 • Wanneer wij enthousiast zijn over je sollicitatie  nemen wij binnen 2 dagen telefonisch contact met je op. Zo niet, dan ontvang je een gemotiveerde afwijzing per mail;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, nóg enthousiaster zijn, dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vindt plaats op de locatie waar de vacature is. Je gaat dan in gesprek met Gerda Visser en Karin Zajac;
 • Wij en jij zijn positief? Dan volgt er nog een tweede gesprek, ditmaal met een lijnmanager en een HR collega;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij allemaal heel erg blij!
 • Tenslotte volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons tot de dag dat jij gaat starten!
Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst en we zullen er alles aan doen om samen een onvergetelijk jaar te hebben.
Solliciteer direct
Solliciteer direct