WIJKVERPLEEGKUNDIGE - Thuiszorg

Salaris maximaal €3.818,87 obv 36 uur, conform de CAO VVT FWG 50, contract voor onbepaalde tijd, Leiden
24-32 uur per week
Werken binnen je eigen kleine team in de wijk samen met zo’n 10- 15 andere zorgcollega’s en een manager op afstand. Dat betekent veel vrijheid en zelfstandigheid.
WIJKVPLK - TZ
10-05-2021

De functie van Wijkverpleegkundige

Voor onze teams in de wijken Lage Mors en het noordelijke deel van de Fortuinwijk hebben we ruimte voor wijkverpleegkundigen voor 24-32 uur per week.

Bij Libertas Leiden begin je ook in de thuiszorg je dienst samen met je collega’s. Op het thuiszorgkantoor van jouw wijk drink je een kop koffie of thee en praat je bij met je collega’s. Je weet wat in de wijk speelt en bespreekt samen met de helpenden en verzorgden en verpleegkundigen de cliënten. Jij stuurt hen functioneel aan en coördineert de individuele zorg rondom de cliënten. Daarna stap je op de fiets om cliënten thuis te verplegen en te verzorgen in complexe zorgsituaties. Je signaleert veranderingen en voert zelfstandig complexe verpleegtechnische handelingen uit. Als een cliënt een psychosociaal vraagstuk heeft, pak jij dat op.

Jij streeft ernaar de cliënten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen op een zo prettig mogelijke manier. Je voert daarom ook verschillende gesprekken met bijvoorbeeld mantelzorgers en andere hulpverleners die bij de cliënten betrokken zijn. Daarnaast neem je vakliteratuur door en inventariseert wat de nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen voor onze cliënten. Je bespreekt binnen je team de innovaties in de zorg zoals jij ze ziet en draagt zorg voor de implementatie.

Solliciteer direct

Libertas Leiden biedt

Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Ook kun je rekenen op:
 • Aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Salaris van maximaal €3.818,87 bruto per maand op fulltime basis, conform CAO VVT FWG 50.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Daarnaast kun je met FiscFree voordelig een nieuwe fiets, computer/Ipad of een fitnessabonnement aanschaffen of je vakbondscontributie betalen en kun je gebruikmaken van korting op bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering binnen de collectiviteit van Libertas Leiden.
Je wordt in staat gesteld jezelf (door) te ontwikkelen en (benodigde) competenties eigen te maken. Onder andere door toegang tot onze elearningmodules.
Naast gezellige collega’s bieden we ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals inschrijving in het kwaliteitsregister (met €100,- scholingbudget per jaar).

Wij vragen van jou:

 • Een verpleegkundige met het diploma verpleegkundige niveau 5;
 • Het is fijn wanneer je een aantal jaar ervaring hebt als wijkverpleegkundige. Wanneer dit niet zo is, ben je bereid tot het volgen van een post-HBO opleiding Wijkverpleegkundige op kosten van Libertas Leiden;
 • Je kent de verpleegtechnische handelingen binnen de thuiszorg of bent in staat deze snel eigen te maken;
 • Je bent flexibel bent en draait in alle diensten mee, dag-, avond- en weekenddiensten;
 • Je bent BIG-geregistreerd.
Daarnaast neem je het voortouw in kwaliteitsverbetering en in nieuwe (zorg)methodieken. Je luistert goed naar alle partijen en weet op die manier vertrouwen te winnen waardoor jouw team nog beter functioneert.
Je draagt bij aan de kwalitatieve, integrale en veilige zorg aan onze cliënten. Wij verwachten van jou dat je, vanuit je centrale rol, hier concreet aan bijdraagt. Je weet wat er in jouw wijk speelt, je coördineert de individuele zorg van cliënten en houdt het totaaloverzicht binnen je team. Je bent een belangrijke schakel tussen alle betrokken partijen, mantelzorgers, huisartsen en je collega's. Je indiceert en je verpleegt cliënten in complexe zorgsituaties.

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk
Onze Sector Thuiszorg groeit sterk, is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:
 • het opzetten van een verpleegtechnisch team en een regionale rol in de wondzorgketen;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden. In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Over team Rijn en Vliet
Het werkgebied van team Rijn en Vliet bevindt zich in de Leidse wijk Boshuizen. Hier wordt het verlenen van zorg in geclusterde woonvormen afgewisseld met het fietsen door de wijk naar de verschillende cliënten.

Over team Lage Mors
Het werkgebied is de Leidse wijk Lage Mors. Veel van onze cliënten wonen in de serviceflat Schouwenhoven. Het verlenen van zorg daar wissel je af door op de fiets te stappen naar onze cliënten elders in de wijk.
Ben je enthousiast over deze functie?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer door op de Sollicitatiebutton te klikken hieronder. Richt deze sollicitatie aan Petra Vogels, onze recruiter en geef tevens aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou hiervoor moeten hebben.

Voor meer informatie over de functie Wijkverpleegkundige Thuiszorg kun je contact opnemen met Miriam van Dijk, Teammanger Thuiszorg bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06 57371281.

Hoe dan verder?
 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging;
 • Wanneer wij enthousiast zijn over je sollicitatie nemen wij binnen 2 dagen telefonisch contact met je op. Zo niet, dan ontvang je een gemotiveerde afwijzing per mail;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, nóg enthousiaster zijn, dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vindt plaats op de locatie waar de vacature is. Je gaat dan in gesprek met Miriam van Dijk en een collega;
 • Wij en jij zijn positief? Dan volgt er nog een tweede gesprek, wederom met collega's.
Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij allemaal heel erg blij!
Tenslotte volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons tot de dag dat jij gaat starten!
Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!


Solliciteer direct
Solliciteer direct