Sociaal Werker

Salaris max €3.864 conform de CAO Sociaal Werk schaal 8, contract voor onbepaalde tijd, 28 uur per week, Leiden
28 uur per week
Wil jij je brede kennis van diverse vakgebieden inzetten om wijkbewoners die (tijdelijk) minder zelfredzaam zijn op één of meerdere leefgebieden te helpen? En wil jij die zelfredzaamheid en zelfregie van wijkbewoners mobiliseren, faciliteren en activeren? Lees dan verder!
SocWerker
15-7-2021
Over de functie Sociaal werker

In het werk binnen de wijkteams combineert elke medewerker de specifieke eigen vakkennis met die van de collega's en/of van partners in de stad/wijk. De medewerkers van de wijkteams zijn de ogen en oren in de buurt en komen problemen snel op het spoor. Van elke medewerker in de coöperatie wordt verwacht dat zij een bijdragen leveren aan de verdere professionalisering van het wijkteam

Samen met je collega’s van het wijkteam combineer je formele en informele zorg en draag je bij aan de begeleiding en ondersteuning van de zorgvragers. Je vertaalt individuele vragen naar collectieve voorzieningen. Je zet de beschikbare zorg en voorzieningen zorgvuldig in. Bovendien werk je preventief aan het voorkomen van vertoont in nauwe samenwerking met diverse partijen zoals o.a. Huisartsen, maatschappelijke instanties en de thuiszorgteams.

Hoe ziet je dag er als Sociaal werker uit
Je dag begint meestal met het doornemen van de e-mails en whatsappjes. Vervolgens bezoek je een aantal bewoners bij hen thuis en heb je het met hen over wat ze nodig hebben. Weer terug op kantoor verwerk je deze gesprekken in het systeem en bepaal je de acties voor deze bewoners door een plan te schrijven voor begeleiding. Door alles in het systeem te verwerken kunnen je collega’s precies zien wat er gebeuren moet op een dag die jij niet werkt.

Ondertussen vult de dag zich ook met telefoontjes van bewoners die al bekend zijn bij jou, en een vraag hebben. Maar het kan ook een begeleidingsorganisatie zijn, die belt om te overleggen over een bewoner.

Op kantoor vindt vaak overleg plaats met collega's. Heel prettig, omdat we allemaal een andere achtergrond hebben en zo van elkaar kunnen leren. En ook is er altijd wel een collega die je om raad kunt vragen als je even vast zit.

Meestal weet je vooraf niet hoe de dag zal verlopen. Soms is er opeens een crisis bij iemand en moet je snel handelen. En voor je het weet is de dag weer voorbij.
Solliciteer direct

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Sociaal werk schaal 8: max €3.864 bruto, op basis van 36 uur;
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28 uur per week;
 • Pensioen bij Zorg en Welzijn;
 • Laptop en smartphone;
 • Een reiskostenregeling voor zowel woon-werkverkeer als dienstreizen;
 • Flexibele werktijden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling, 237,4 vakantie uren obv een 36-urige werkweek en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
Wij vragen van jou:
De kandidaat die wij graag willen verwelkomen kan goed grenzen stellen en omgaan met werkdruk. Ook denkt deze kandidaat in creatieve mogelijkheden en oplossingen (out-of-the-box denken) en vertoont hij/zij ondernemerschap en innovatief vermogen met een extern gerichte maatschappelijke blik. Daarnaast is hij/zij sociaal vaardig, (professioneel) ervaringsdeskundig en/of heeft ervaring in maatschappelijk werk.

Verder heb je:
 • een relevant HBO diploma in relatie tot sociaal werk (breed opgeleid);
 • kennis van de sociale kaart van Leiden of je kunt je die aantoonbaar snel eigen maken;
 • de vaardigheden van een netwerker, verbinder en bemiddelaar;
 • reflectievermogen op eigen professioneel handelen en ben je in staat hiervan te leren;
En tevens:
 • Ben je beschikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Over de Coöperatie SWT Leiden
De Coöperatie Sociale wijkteams Leiden bestaat sinds 2017. De Coöperatie is opgericht door vier organisaties: Kwadraad, Radius, MEE Zuid-Holland Noord en Libertas Leiden. De Coöperatie SWT Leiden bestaat uit zeven sociale wijkteams in zeven verschillende wijken van Leiden. De coöperatie is een jonge en ambitieuze organisatie waarin we van elkaar leren en samen nog lang niet uitgeleerd zijn. In elk team werken competente medewerkers samen die hun eigen afwegingen kunnen en durven maken. Verschillende moederorganisaties zijn in de coöperatie vertegenwoordigd. In elk wijkteam zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd: Kwadraad (maatschappelijk werk), MEE (meedoen voor mensen met een beperking), Libertas Leiden (Zorg aan huis) en Radius (steun aan ouderen, chronisch zieken en gehandicapten). Daarnaast maken ook gemeentelijke WMO consulenten onderdeel uit van de sociale wijkteams in Leiden.

Doel van de wijkteams
 • Het wijkteam is er voor wijkbewoners die (tijdelijk) minder zelfredzaam zijn op één of meerdere leefgebieden.
 • Het wijkteam biedt advies, regie en hulpverlening bij vragen van inwoners over financiën, zorg en gezondheid, wonen, werken, welzijn, mantelzorg en vrijwilligerswerk.
 • Het wijkteam zorgt voor (laagdrempelige) toegang voor zorg/welzijn/WMO
 • Het wijkteam draagt bij aan het versterken van de zelfredzaamheid, zelfsturing en participatie van inwoners.
 • Het wijkteam is gericht op het versterken van de sociale cohesie in de wijken.
Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie sociaal werker?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer door je cv naar ons te mailen: solliciteren@libertasleiden.nl ten name van Petra Vogels, onze recruiter en geef tevens aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Solliciteren of meer weten?
Voor meer informatie over de functie sociaal werker kun je contact opnemen met Raphaël van Kraaij, Bestuurssecretaris bij Libertas Leiden. Hij is mobiel te bereiken op nummer 06-22233601 of per mail r.vankraaij@libertasleiden.nl

Hoe dan verder?
 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 2 dagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vindt plaats in week 32, op een nader te bepalen locatie in Leiden en is met Diana Duut, Sectormanager a.i. en Raphaël van Kraaij, Bestuurssecretaris;
 • Wij en jij zijn positief? Dan volgt er nog een tweede gesprek, daarover word je dan nog geïnformeerd;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
Solliciteer direct
Solliciteer direct