BBL: Beroeps Begeleidende leerweg

Tijdens de BBL-opleiding worden werken en leren gecombineerd voor Verzorgende IG, Verpleegkundige MBO of HBO. Vanwege het grote aantal leerlingen die we nu opleiden, hebben we aanstaand schooljaar geen vacatures voor nieuwe leerlingen.

Als leerling ga je één of twee dagen in de week naar school en werk je minimaal 20 uur in de praktijk.
Daarnaast dien je een aantal uren per week te besteden aan huiswerk en opdrachten. Dit vergt, afhankelijk van je persoonlijke situatie, de nodige discipline en planning. Werkbegeleiders en praktijkopleiders begeleiden je in de praktijk. Met hen heb je regelmatig gesprekken over de voortgang van de opleiding en de ontwikkeling van competenties. De praktijkopleider zorgt voor de afstemming tussen het theoretische leren op school en het praktische leren in het team.

Een leerwerkplek bij Libertas Leiden is een plek waar je, met deskundige begeleiding, kunt groeien in de functie van verzorgende IG of verpleegkundige MBO of HBO. Tijdens de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst en een salaris conform de CAO VVT. Daarnaast betaalt Libertas Leiden de kosten van de beroepsopleiding.

De opleiding start één keer per jaar in de maand september. Bij voldoende animo start de opleiding ook in de maand februari. Houd onze website in de gaten voor de vacature!