TEAMMANAGER THUISZORG

THUISZORG
32-36 uur per week
Wil jij leidinggeven, coachen en processen begeleiden van bevlogen teams in de thuiszorg?
TMTZ
A
Over Libertas Leiden
Kies je voor Libertas Leiden, dan kies je voor een in-en-in Leidse organisatie die de stad kent als geen ander. Dan kies je voor plezier, aandacht en ondernemerschap. Vertrouwd en dichtbij, Sterk in de wijk.  

Over de sector Thuiszorg
De Sector Thuiszorg is sterk in ontwikkeling en kent flinke uitdagingen. De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Zo bepalen wij niets voor onze cliënten, maar houden wij rekening met de manier waarop zij onze zorg willen ontvangen; ook als dit betekent dat er misschien wel 3 of 4 zorgmomenten op een dag nodig zijn. Wij schakelen snel en daarom hanteren wij geen wachtlijsten. We starten vaak al met het uitvoeren van zorgtaken tijdens het stellen van de indicatie. Via het persoonlijke zorgportaal van de cliënt informeren wij over de komst van onze medewerkers, wordt er digitaal gerapporteerd en wisselen we berichten uit met de cliënt en diens directe omgeving.

Onze medewerkers hebben plezier en ervaren ruimte in hun werk. Wij luisteren en leren van elkaar, krijgen en nemen verantwoordelijkheid. Onze leidinggevenden ondersteunen en coachen hierin. In de Sector Thuiszorg werken we met kleine teams, door de gehele stad. De teams bestaan uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen en worden gecoördineerd door een wijkverpleegkundige. Elke ochtend starten deze teams gezamenlijk op en worden vragen rondom cliënten of de te rijden route besproken. Hierdoor gaan onze medewerkers altijd goed voorbereid op pad en is er aandacht voor hun persoonlijke vragen.  

Vanwege interne doorstroom naar een andere functie, zijn wij voor de Sector Thuiszorg op zoek naar een nieuwe Teammanager voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen?
Het is maandagochtend, de vogels fluiten en het belooft een zonnige dag te worden. Je fietst door Leiden  onderweg naar één van je vier teams. Vandaag start een nieuwe medewerker en heb je met de wijkverpleegkundige afgesproken aanwezig te zijn bij de dagstart. Wanneer de thuiszorgmedewerkers beginnen met hun route, start jij met het analyseren van de operationele resultaten van de voorafgaande week. Nog voordat je het rapport hebt geopend, word je gebeld door een wijkverpleegkundige. Hij wil graag een cliëntsituatie, die in het weekend heeft plaatsgevonden, met je doornemen en de uitgezette acties spiegelen. Je luistert en coacht hem binnen ons beleid en visie. Je neemt nog een kopje koffie, opent diverse rapportages, maakt analyses en zet gerichte acties uit om overeengekomen resultaten te behalen.

Dan wordt het tijd je voor te bereiden op een gesprek met één van je medewerkers. Zij start binnenkort met re-integreren vanuit ziekte en samen maak je tijdens het gesprek hierover afspraken. Na het gesprek stap je op je fiets richting ons centrale kantoor. Hier heb je overleg met diverse collega’s over aankomende veranderingen in de zorg. Jij maakt deel uit van deze projectgroep en hebt de opdracht gekregen om de operationele consequenties in kaart te brengen. Je sluit de dag af met het doornemen van de stukken voor een externe werkgroepbijeenkomst waarin jij namens Libertas Leiden participeert.
Solliciteer direct

Wij zoeken
Met jouw proactieve en open instelling maak je heldere analyses die de basis vormen voor het verder optimaliseren van de zorg binnen onze sector. Je onderzoekt wat jouw teams nodig hebben voor het behalen van een goede klanttevredenheid en resultaten en ondersteunt hen door middel van coaching en procesbegeleiding. Hierbij richt je je specifiek op het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheden van jouw teamleden. De uitdaging ligt voor jou in ontwikkelen van het team naar de volgende fase van teamontwikkeling en het begeleiden naar zelforganisatie; hierbij is ervaring met verandertrajecten belangrijk. Naast dat je beschikt over de nodige sociale en communicatieve vaardigheden, heb je HBO werk- en denkniveau bij voorkeur op verpleegkundig gebied. Ervaring in de ouderenzorg is een pré, maar bevlogenheid voor dit mooie werkveld is een harde eis.
Wij bieden
Libertas Leiden biedt méér dan alleen een baan. De basis is aandacht, plezier en ondernemerschap. Daarom krijg je bij Libertas Leiden veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. We bieden een salaris binnen functiegroep FWG 60 (max. € 4.583,96 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband) van de CAO VVT, flexibele werktijden en de ruimte voor het volgen van cursussen en opleidingen. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. We bespreken graag met jou wat jij verder nodig hebt om enthousiast je werk te kunnen doen.
Informatie & Sollicitatie
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer weten of direct solliciteren? Voor meer informatie over de functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Claudia Willemsens, Sectormanager Thuiszorg, via c.willemsens@libertasleiden.nl of via 06-50891086. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 30 mei 2019. Gesprekken zullen plaatsvinden op 3 juni 2019.

Het overleggen van een "Verklaring Omtrent Gedrag" (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Solliciteer direct
Solliciteer direct