STAGIAIR JONGWIJKTALENT

Ondersteuning en Participatie
20-32 uur per week
Wil jij werken met grote groepen jongeren, maar heb oog voor individuele hulpvragen? Ben je op zoek naar een leuke stage?
STAGJWT
A
Wil je stage lopen in een lerende organisatie met leuke collega’s en veel dynamiek? Dat kan! Libertas Leiden is al 60 jaar dagelijks actief in Leiden. Bevlogen wijkteams in de Thuiszorg, comfortabele Wonen-met-Zorg huizen en Wijkwerk. Plezier, aandacht en ondernemerschap, dat zijn onze kernwaarden.

In de Thuiszorg werken we met kleine subteams, door de gehele stad. In onze Wonen-met-Zorg locaties wonen mensen met dementie of met lichamelijke klachten zoveel mogelijk zoals thuis. In ons Wijkwerk zijn we samen met vrijwilligers en buurtbewoners actief  voor een prettige en leefbare buurt. We zijn een in-en-in Leidse organisatie en kennen de stad als geen ander. Libertas Leiden, vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk.  

Voor de sector Ondersteuning en Participatie zijn wij op zoek naar een Stagiair Jongwijktalent voor 20-32 uur per week.

Jongwijktalent
Jongeren worstelen dagelijks met het vinden van hun identiteit en dit brengt uitdagingen met zich mee. Bij Jongwijktalent krijgen jongeren tussen de 12 en 17 jaar de kans om vaardigheden aan te leren tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Dit zijn werkzaamheden zoals zwerfvuil prikken, flyeren, lichte hand en spandiensten, tuinieren, activiteiten opzetten en nog veel meer. Wij werken met grote groepen jongeren, maar wij hebben oog voor individuele hulpvragen. Deze pakken wij op en gaan hiermee aan de slag. Voor een jongere is het van belang dat hij/zij na de tijd bij Jongwijktalent en de aangeleerde (sociale) vaardigheden klaar is om deel te nemen aan de maatschappij. 

De stageplek:
Tijdens jouw stage werk je samen met jongeren en ondersteun je hen tijdens hun bijbaan (zoals bijvoorbeeld folders bezorgen in de wijk en het schoonmaken van de straten). Daarnaast ga je samen met de jongeren aan de slag om ze vaardigheden aan te leren, zoals samenwerken en communicatieve vaardigheden. Je houdt hun ontwikkeling in gaten, voert voortgangsgesprekken en onderhoudt contacten met opdrachtgevers. Verder ga je educatieve voorlichting voor de jongeren opzetten en geven en leer je de methodiek van de wijkacademie toepassen.

Solliciteer direct

Libertas Leiden zoekt
Kandidaten die de studie hbo Social Work / MWB / SPH of Pedagogiek volgen, affiniteit hebben met de gevraagde doelgroep en stage moeten lopen voor minimaal 6 maanden.  Je denkt ‘out of de box’ en creatief als het gaat om het vinden van nieuwe manieren van communicatie om de doelgroep te bereiken en motiveren. Je hebt een enthousiaste, leergierige en flexibele instelling en in staat om relaties te leggen op verschillende niveaus en culturen.

We hebben ook ruimte voor studenten die vrijwilligerswerk willen doen.

Libertas Leiden biedt:
Een uitdagende en dynamische stageplek waar je veel kan leren over de ontwikkeling van jongeren op diverse niveaus. Je komt te werken in een enthousiast team waar veel ruimte is voor eigen inbreng. Je ontvangt een stagevergoeding van € 400,- bij een voltijdstage.

Geïnteresseerd in onze stageplek?
Voor meer inhoudelijke informatie over de stageplek kun je contact opnemen met Frances Tuppert, via f.tuppert@libertasleiden.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet via onderstaande link! 

Solliciteer direct
Solliciteer direct