Vrijwilligersvacatures Wonen met Zorg

Wil jij als vrijwilliger aan de slag bij Libertas Leiden bij één van onze woonzorgcentra? Lees dan meer en bekijk de vacatures. De vrijwilligers worden zeer gewaardeerd door onze bewoners!

Er zijn 4 huizen van Libertas in Leiden voor Wonen Met Zorg: Lorentzhof, De Parelvissers, Robijnhof (loc. Rijn en Vliet) en Het Gebouw.

Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg. Vrijwilligers dragen bij aan een warme huiselijke sfeer en kunnen extra persoonlijke aandacht geven aan onze bewoners. In onze woonzorgcentra zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Zij spelen een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven. Denk hierbij aan koffie schenken, eten delen, helpen bij activiteiten (zoals bingo, sjoelen, optredens, beautyochtenden, creatieve activiteiten), helpen bij gezellige uitstapjes, ondersteuning in de woonkamers, als buddy voor bewoners, het rijden van de rolstoelbus etc. Houd je van werken met (oudere) mensen en vind je het leuk hen een fijne dag te bezorgen? 

We vragen geen specifieke diploma’s of talenten, wel een hart voor de oudere medemens, interesse in hen en een open, vriendelijke en respectvolle houding. Ook is een basisbeheersing van de Nederlandse taal vereist en is het voor de continuïteit prettig als de vrijwilliger minimaal een aantal maanden wil blijven. Vrijwilligers participeren nooit in de persoonlijke verzorging van bewoners, maar ondersteunen altijd medewerkers.

Neem gerust contact op met Rianne Wille,  coördinator  vrijwilligers: r.wille@libertasleiden.nl, 06-13124891 (ma t/m do).

In onze 4 woonzorgcentra wonen voornamelijk ouderen met een zorgindicatie. Onze zorgcentra staan in de wijk en in de wereld. Onze vrijwilligers hebben een zeer diverse achtergrond, afkomst en leeftijd. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten, waardoor ieder op zijn eigen manier onze bewoners iets kan bieden.

Bekijk onze vacatures via de website van i-doe:

Vrijwilligersvacatures Wonen met Zorg