Vrijwilligersvacatures Huizen van de Buurt

De Huizen van de Buurt van Libertas Leiden vormen een belangrijk onderdeel van de sociale infrastructuur van de wijken waarin zij gelegen zijn. Bewoners kunnen in de centra nieuwe uitdagingen aangaan op het terrein van zinvolle vrijetijdsbesteding, participatie of culturele beleving - ontspanning - educatie vele vormen van bewegen en vergeet hierbij vooral het sociale aspect niet.

Op het gebied van sportiviteit bieden we op verschillende locaties een divers aanbod. Het is de plek waar jong en oud zich veilig voelt en op een speelse en creatieve manier (o.a.) leren om goed (/nog beter) om te gaan met elkaar en in de wijk.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Zowel activiteiten als de barwerkzaamheden worden overwegend door vrijwilligers georganiseerd. 

Er zijn 7 Huizen van de Buurt in Leiden:

Huis van de Buurt Stevenshof
Trix Terwindtstraat 4 / 071-5312651/ stevenshof@libertasleiden.nl
Huis van de Buurt Morschwijck
Topaaslaan 19 / 071-5765656 / morschwijck@libertasleiden.nl
Huis van de Buurt De Kooi
Driftstraat 49 / 071-5221197 / bcdekooi@libertasleiden.nl 
Huis van de Buurt Matilo
Zaanstraat 126 / 071-5412515 / t.tegelaar@libertasleiden.nl
Huis van de Buurt Het Gebouw
Arubapad 2 / 071-5241933 / t.devos@libertasleiden.nl
Huis van de Buurt Vogelvlucht
Boshuizerlaan 5 / 071-5313648 / vogelvlucht@libertasleiden.nl 
Huis van de Buurt Op Eigen Wieken
Valkenpad 5 / 071-5212893 / j.jurgens@libertasleiden.nl

Op Eigen Wieken is centraal gelegen in de Leidse Slaaghwijk en maakt onderdeel uit van de pas verbouwde Bredeschool Merenwijk. Het buurtcentrum heeft 6 activiteitenruimtes, waar diverse activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd. Van yoga tot bingo, van een buurtrestaurant tot het Leidse Tam Tam koor, een maandelijkse rommelmarkt, kinderactiviteiten, schaken en bridge, alsmede diverse creatieve workshops voor jong en oud. Tevens worden deze ruimtes ook verhuurd aan overwegend sociaal, culturele en maatschappelijke organisaties.

Bekijk onze vacatures via de website van i-doe:
Vrijwilligersvacatures in de Huizen van de Buurt