WIJKVERPLEEGKUNDIGE BIJ LIBERTAS LEIDEN - OMGEVING LEIDEN

THUISZORG
24-32 uur per week
Wil jij de post-HBO opleiding Wijkverpleegkundige volgen en wat je leert gelijk in de praktijk brengen? Bij Libertas Leiden krijg je die kans! Je mag op onze kosten de opleiding volgen en komt te werken in ons team in Leiden Zuid-West.
WVPK
24-02-2020
Wil jij de post-HBO opleiding Wijkverpleegkundige volgen en wat je leert gelijk in de praktijk brengen? Bij Libertas Leiden krijg je die kans! Je mag op onze kosten de opleiding volgen en komt te werken in ons team in Leiden Zuid-West.

Ben jij 24-32 uur per week beschikbaar én geef jij je cliënten graag échte aandacht? Houd je van zelfstandigheid, sta je voor kwaliteitszorg en werk je graag voor een professionele organisatie die met jou meedenkt? Dat kan bij Libertas Leiden!

Over de sector Thuiszorg
De Sector Thuiszorg is sterk in ontwikkeling. De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen. In de Thuiszorg werken we met kleine subteams, door de hele stad. Libertas Leiden, Vertrouwd en dichtbij, Sterk in de wijk.  

De functie van Wijkverpleegkundige
We hebben je nodig. Gewoon, omdat jouw deskundigheid en persoonlijkheid onmisbaar zijn voor kwalitatieve, integrale en veilige zorg aan onze cliënten. Vanuit je centrale rol, draag je hier namelijk concreet aan bij. Jij zorgt voor het totaaloverzicht in jouw wijk en bent een belangrijke schakel tussen alle betrokken partijen. Je indiceert, coördineert en ziet toe op de juiste zorg. Je werkt nauw samen met je naaste collega wijkverpleegkundigen.  

Je start je dag met een kop koffie en een  overdracht met je collega’s op het thuiszorgkantoor in jouw wijk. Nadat iedereen op pad is gegaan, stap ook jij op de fiets voor je eerste huisbezoeken. Je helpt cliënten met onder andere met het geven van injecties, het aanleggen van infusen, het toedienen van medicijnen en het verzorgen van wonden. Mevrouw “Jansen” staat vandaag niet op de planning maar heeft nog wat vragen over de medicijndispenser die ze sinds kort gebruikt. Jij snapt dat dit belangrijk voor mevrouw is en stelt alles in het werk om de thuiszorg perfect af te stemmen op haar situatie. Door jouw kennis van de zorg(hulp)middelen, het zorgnetwerk in de wijk, de sociale kaart en de eigen mogelijkheden van de cliënt, kun jij als een spil fungeren tussen cliënt, familie, diverse zorg- en hulpverleners en ben je een goede sparringspartner voor huisartsen. Daarna rijd je weer terug naar het kantoor. Je werkt dossiers bij, werkt indicaties uit, hebt contact met mantelzorgers, de apotheek en je beantwoordt nog enkele vragen van collega’s uit het team. Want door jouw coaching en de overdracht van deskundigheid, draag je bij aan de optimale en persoonlijke zorg voor onze cliënten. Je sluit je dag af met het uitwerken van een deelopdracht voor de vakgroep waar jij deel in neemt en die volgende week weer bij elkaar komt. Tevreden fiets je aan het einde van de dag terug naar huis.
Solliciteer direct

Wij zoeken
Samen werken we elke dag hard voor de allerbeste persoonlijke zorg. En jij draagt daar op jouw manier maximaal aan bij. Daarom is het belangrijk dat:
 • Je een HBO-opleiding verpleegkundige niveau 5 of 6 hebt en bereid bent tot het volgen van een post-HBO opleiding Wijkverpleegkundige op kosten van Libertas Leiden.
 • Je flexibel bent en in alle diensten meedraait, dag-, avond- en weekenddiensten.
 • Je relevante kennis van en ervaring in de (thuis)zorg hebt.
 • Je BIG-geregistreerd bent.
 • Je goed zelfstandig en in een team kunt werken.
 • Je bent bekend met de sociale kaart in de wijk en weet relaties op/uit te bouwen met externe partijen.
 • Je tactvol, inlevend en sociaal vaardig bent.
 • Je altijd het overzicht houdt en snel schakelt bij calamiteiten.
 • Je het voortouw neemt in kwaliteitsverbetering en in nieuwe (zorg)methodieken.
 • Je goed met een computer kunt werken.
 • Je jezelf wilt blijven ontwikkelen.
Een Verklaring Omtrent Gedrag bij indiensttreding is verplicht.

Wij bieden
Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient. Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Ook kun je rekenen op:
 • Werken binnen je eigen kleine team in de wijk samen met zo’n 10- 15 andere zorgcollega’s en een manager op afstand. Dat betekent veel vrijheid en zelfstandigheid.
 • Een baan met veel afwisseling.
 • Salaris van maximaal € 3582,26 bruto per maand op fulltime basis, conform CAO VVT FWG 50.
 • Aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Je wordt in staat gesteld jezelf (door) te ontwikkelen en (benodigde) competenties eigen te maken.


Naast gezellige collega’s bieden we ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals inschrijving in het kwaliteitsregister (met €100,- scholingbudget per jaar).

Daarnaast kun je met FiscFree voordelig een nieuwe fiets, computer/Ipad of een fitnessabonnement aanschaffen of je vakbondscontributie betalen. Verder kun je gebruikmaken van korting op bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering binnen de collectiviteit van Libertas Leiden.

Informatie & Sollicitatie
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Petra van Velzen, Teammanager Thuiszorg, te bereiken op 06- 12 37 02 53 of via p.vanvelzen@libertasleiden.nl. Je sollicitatie met cv en motivatie ontvangen wij graag via onderstaande link.


Solliciteer direct
Solliciteer direct